Posted by: mazrilhisham | April 30, 2009

Satu Kedai Dua Tuan

ni ada satu kisah benar time kita orang baru sampai kat singapore… pagi tu… tgh cari kedai makan utk breakfast. Bila melangkah masuk, tgk2 kedai cina. So, tak jadi. Pusing2 jumpa kedai melayu ada gantung ayat kursi. Mamat tu pakai seluar pendek je jual nasi lemak. Tak kisah lah janji melayu islam. Kita org ambik seat kat luar je. Bila aku perati, tgk2 la….. ni kedai tadi. Rupanya kedai tu ada 2 entrance. Masuk satu pintu makanan cina, masuk satu pintu lagi makanan melayu. Aku terus tak jadi makan. Mamat 2 ekor lagi dah bedal nasi lemak. Aku tgk mamat melayu jual nasi lemak tu ambik lauk dalam dapur yang sama dgn yang cina kedai tu masak. Wallahualam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: