Posted by: mazrilhisham | September 1, 2009

Cyber Crime ???? hahahahha nak muntah aku dengar

Tahu tak kakitangan kerajaan (bukan semua) adalah spesis yang paling lemah IT dalam negara kita dan badan2 kerajaan pun 2×5. nak tau sebab apa aku kata lagu tu???
Kalau kita update web site under kerajaan, kita dapati majoritinya tak up to date @ tak update langsung.
Kakitangan kerajaan…. Tgklah cam mana depa handle computer time nak facing dgn customer, sapa pernah kena tau lah.
Mengapa kerajaan BN terjejas dalam PRU12? Sorry aku bukan nak berpolitik. Tapi hakikatnya depa tumbang adalah disebabkam blog2 web2  forum2 pembangkang yang tumbuh bagaikan cendawan. BN dapat mempertahankan majoriti pun maybe… maybe aku kata… maybe sbb orang2 kampung yang buta IT @ hati still support depa. Kalau dibuat survey rata2 yang pro pembangkang adalah golongan berdarah muda & pro. Bukti???? Tgk la kesemua PRK baru2 ni. Depa menang kat ulu Sarawak ja. Dan dalam PRU12 depa sapu bersih kerusi Sabah Sarawak. Nak kata Sabah & Sarawak miskin, tak boleh jugak sbb depa ni yang selama ni support ekonomi Malaysia dgn minyak dan balaknya. Tapi rata2 penduduk dan kawasan luasnya masih mundur.
Bukan nak kata pemimpin pembangkang celik IT, mungkin depa pun ada yang lembab tapi kita cerita pasal penyokong sbb penyokong ni lah yang memangkah. Lepas PRU12 barulah org2 BN kalut nak buat blog lah apa lah termasuk bini PM sendiri.
Kalau kata BN ni celik IT awal2, insyaallah pembangkang tak boleh menang banyak aihhh dlm PRU yang lepas.
Pengalaman aku… Jeng jeng jeng
Kereta aku hilang, aku buat report POLIS, siap cakap lokasi terakhir kereta tu. Tup tup 3 tahun kemudian aku dapat saman ekor atas no pendaftaran kereta tu berdekatan lokasi ia hilang. Woi… Polis… Tak kan aku nak kena ajar kot. Aku tau la kereta aku KANCIL je. Meh sini aku nak ajar skit. Time aku buat report tu update la dalam sistem. Hangpa punya link connect tak ke seluruh negara? Haaa… pas tu alert kan kereta tu hilang kat area mana, at least hangpa punya intelligent buat keje skit. Kalau malas nak cari kereta tu, buat je satu sistem SMS ke apa ke (korang kena la pikir skit) utk update kereta2 hilang kat semua petugas. Kalau sapa2 terjumpa boleh terus tangkap. Ini siap buat speed trap pas tu tak tau yang kereta tu kereta curi. Hampeh betul.
Kata nak org celik IT. Cermin la muka sindiri dulu beb.

Tahu tak kakitangan kerajaan (bukan semua) adalah spesis yang paling lemah IT dalam negara kita dan badan2 kerajaan pun 2×5. nak tau sebab apa aku kata lagu tu???

Kalau kita update web site under kerajaan, kita dapati majoritinya tak up to date @ tak update langsung.

Kakitangan kerajaan…. Tgklah cam mana depa handle computer time nak facing dgn customer, sapa pernah kena tau lah.

Mengapa kerajaan BN terjejas dalam PRU12? Sorry aku bukan nak berpolitik. Tapi hakikatnya depa tumbang adalah disebabkam blog2 web2  forum2 pembangkang yang tumbuh bagaikan cendawan. BN dapat mempertahankan majoriti pun maybe… maybe aku kata… maybe sbb orang2 kampung yang buta IT @ hati still support depa. Kalau dibuat survey rata2 yang pro pembangkang adalah golongan berdarah muda & pro. Bukti???? Tgk la kesemua PRK baru2 ni. Depa menang kat ulu Sarawak ja. Dan dalam PRU12 depa sapu bersih kerusi Sabah Sarawak. Nak kata Sabah & Sarawak miskin, tak boleh jugak sbb depa ni yang selama ni support ekonomi Malaysia dgn minyak dan balaknya. Tapi rata2 penduduk dan kawasan luasnya masih mundur.

Bukan nak kata pemimpin pembangkang celik IT, mungkin depa pun ada yang lembab tapi kita cerita pasal penyokong sbb penyokong ni lah yang memangkah. Lepas PRU12 barulah org2 BN kalut nak buat blog lah apa lah termasuk bini xxx sendiri.

Kalau kata BN ni celik IT awal2, insyaallah pembangkang tak boleh menang banyak aihhh dlm PRU yang lepas.

Pengalaman aku… Jeng jeng jeng

Kereta aku hilang, aku buat report, siap cakap lokasi terakhir kereta tu. Tup tup 3 tahun kemudian aku dapat saman ekor atas no pendaftaran kereta tu berdekatan lokasi ia hilang. Woi… Tak kan aku nak kena ajar kot. Aku tau la kereta aku KANCIL je. Meh sini aku nak ajar skit. Time aku buat report tu update la dalam sistem. Hangpa punya link connect tak ke seluruh negara? Haaa… pas tu alert kan kereta tu hilang kat area mana, at least hangpa punya intelligent buat keje skit. Kalau malas nak cari kereta tu, buat je satu sistem SMS ke apa ke (korang kena la pikir skit) utk update kereta2 hilang kat semua petugas. Kalau sapa2 terjumpa boleh terus tangkap. Ini siap buat speed trap pas tu tak tau yang kereta tu kereta curi. Hampeh betul.  nasib baik nak tembak orang pakai pistol tak payah log in log out. kalau takkkk…..

Nasihat aku hangpa tengok la CSI tu selalu. Belajaq skit.

Ini tak, kalau orang nak buat demo hangpa laju ja.

Kata nak org celik IT. Cermin la muka sindiri dulu beb.

Advertisements

Responses

  1. bukan lembab, tapi terlalu bergantung kepada vendor/kontraktor. Selain mengamalkan politik dan rasuah.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: